Zo'n twintigtal figuranten, amateurtoneelspelers en bekende gezichten uit de regio, defileerden op 2 en 3 april vorig jaar in het Thermae Palace Hotel voor de camera tijdens het inblikken van een aflevering van FC De Kampioenen. Onder hen Liliane Dossaer, in het dagelijks leven onthaaldame van het KBC-filiaal in de Kapellestraat in Oostende. Eens buiten het bankgebouw echter draait bij haar alles rond theater.

,,Ik kijk elke week naar FC De Kampioenen en men moest het mij dan ook geen twee keer vragen om te figureren in mijn favoriete tv-serie. Ik vind het een reeks waarin heel goeie acteerprestaties worden neergezet'', doet Liliane Dossaer enthousiast. Zelf speelt ze al jaren bij de plaatselijke toneelgroep De Coulisse en voor het Oostendse theater De Illusie verzorgt ze het secretariaat.

Figuranten moeten vaak heel lang bezijden de opnameset wachten tot ze aan de beurt komen. Is dat niet erg vervelend? ,,Op zich natuurlijk wel, maar als je zoiets voor het eerst meemaakt, dan gaat de tijd toch snel voorbij omdat je alles eens van dichtbij wil volgen. Zo'n kans krijg je niet elke dag'', vindt Liliane. ,,Bovendien was de sfeer onder de figuranten zeer gemoedelijk en ook met de hoofdacteurs verliep de omgang heel ongedwongen. Marcske (Herman Verbruggen) en Bieke (Ann Swartenbroeckx) zijn heel toffe gasten en lieten zich niet pramen om tijdens de pauze samen met ons te poseren voor een souvenirfoto. Kortom, een heel leuke ervaring'', aldus theaterbeest Dossaer.

Naast haar mochten volgende televisiesterren-van-één-dag opdraven: Yvan Sorel, Johan Ameloot, Ingrid Zonnekeyn, Noël Vandenbroucke, Frederik Ameloot, Johny Jonckheere, Eddy Handschoenwerker, Gisèle Debusschere, Annie De Coster, Silvya Feyen, Gwen Deprez , Jacky Vrancken, Brigitta Rodemic, Pierrot Clemens, Jean Sleghers, Sabrina Luhavo en Guido Lombaert. Voor Daniëlle Ambit was een edel-figuratie weggelegd: morgenavond zie je haar 'naakt' in bad in de bruidssuite van het Thermae Palace Hotel... Afstemmen dus op TV1! (RLO)