Een ongeval met dodelijke afloop waarbij een vrachtwagen en een personenwagen betrokken waren, heeft donderdagmiddag en -avond voor heel wat verkeershinder gezorgd in de buurt van Zelzate. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Kennedylaan (R4) ter hoogte van de op- en afrit met de expresweg N49.

Door het ongeval ontstond er een oliespoor van verschillende kilometers en de brandweer had de handen vol om alles op te ruimen. Tot laat in de avond was het aanschuiven op de R4 en op de N49.

Omstreeks 15.30

uur reed een Duitse vrachtwagen op de Kennedylaan richting Gent. De vrachtwagen was geladen met granulaten, een soort korrels. De chauffeur wou de oprit van de expresweg naar Knokke opdraaien, toen hij op het kruispunt botste met een grijze Citroën-personenwagen die richting Nederland reed. Voor beide voertuigen stond het licht op groen.

De klap was bijzonder hevig en de twee inzittenden zaten klem in het voertuig. De brandweer van Zelzate had dan ook de nodige moeite om de bestuurder uit zijn hachelijke positie te bevrijden. Ondanks verwoede reanimatiepogingen kon voor de jongeman geen hulp meer baten. De 22-jarige David Boucquet uit Ronse overleed ter plaatse. Zijn passagier de 23-jarige Ruben Miclotte, ook uit Ronse, liep levensgevaarlijke verwondingen op en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Gent gebracht. Volgens de Duitse chauffeur had hij de personenwagen niet zien aankomen. Het Gentse parket liet weten dat de man niet had gedronken en dat er evenmin sprake was van een snelheidsovertreding.