Wie gisternamiddag met de auto naar Hasselt wilde, kwam gegarandeerd te laat op zijn afspraak. Politie Hasselt kreeg meer dan duizend telefoontjes te verwerken van automobilisten die op de invalswegen in de file vastzaten.

In Hasselt vond gisteren de officiële opening plaats van de wereldkampioenschappen wielrennen. In de namiddag stonden de trainingen voor alle tijdrijders op het programma. Omdat de kleine ring werd afgesloten voor het verkeer, evenals de binnenzijde van de grote ring stonden er kilometerslange files in de richting van Hasselt. ,,Deze verkeershinder kwam er totaal onverwacht'', stelt een woordvoerder van de Hasseltse politie.

Om dergelijke situaties de komende dagen te vermijden, vragen de ordediensten dat de automobilisten op dinsdag, woensdag en donderdag op de invalswegen oplettend naar de aangebrachte signalisatie kijken. Een aantal kruispunten zullen volledig dicht zijn, maar de binnenstad blijft bereikbaar.

Wie over de grote ring passeert kan enkel via het kruispunt aan de Koningin Boudewijnlaan de stad in. Iedere wijk van Hasselt blijft via die toegang bereikbaar en er zijn ook een aantal parkings voorzien in de binnenstad. Wie zijn auto aan de buitenkant wil laten staan kan daarvoor terecht op de parkings aan de Grenslandhallen en de Alverberg. Voor de shoppers die liever rustig gaan winkelen, blijven de winkels donderdag open tot 21 uur en ook zondagnamiddag kan je in de Hasseltse binnenstad gaan winkelen.

Automobilisten die zich de komende dagen naar Heusden-Zolder begeven moeten er rekening mee houden dat er in de Sint-Jobstraat (Bolderberg) slechts beperkt verkeer mogelijk is en dat bepaalde straten rond het circuit van Terlamen zijn afgesloten. Omleidingen zijn voorzien.

  • De politie van Hasselt heeft extra telefoonnummers voorzien voor de automobilisten die inlichtingen willen vragen. Dit zijn de nummers: 011-23.96.30 en 0477-60.60.60. Indien dit laatste nummer bezet is, kom je op een mailbox terecht. Wie zijn vraag inspreekt, mag zo vlug mogelijk een antwoord verwachten.