De oranje containers van het nieuwe containerpark op het vliegveld staan klaar om gevuld te worden. Vanaf vandaag kunnen Grimbergenaars er terecht met snoeihout, grof huisvuil, glas en ander afval.

Om het bezoekers gemakkelijker te maken, werd in het midden van het containerpark een verhoogd plateau aangelegd dat gelijkloopt met de rand van de hoogste containers. ,,Op die manier kan iedereen snel en efficiënt alles uitladen en ontstaan er geen ellenlange files zoals elders soms het geval is'', weet burgemeester Maes.


Compostmeesters
Ook de compostmeesters kregen hun vaste stek op het 43 are grote terrein. Elke eerste zondag van de maand geven ze demonstraties en uitleg bij de laatste composttechnieken. Op termijn zal achter de compoststand een groene strook aangelegd worden die aantoont dat een tuin niet alleen mooi maar ook functioneel kan zijn.

Met de sites in Grimbergen en Strombeek-Bever heeft de gemeente twee containerparken. ,,Toch is het niet de bedoeling dat mensen van buiten de gemeente naar Grimbergen komen met hun afval'', zegt Maes. ,,Bij de ingang moet iedereen zijn identiteitskaart tonen en niet-Grimbergenaars moeten rechtsomkeer maken. Daarnaast zullen we er strenger op toezien dat de toegelaten hoeveelheid die elke bewoner gratis mag afleveren, wordt gerespecteerd.''

  • Meer informatie en openingsuren van beide containerparken op www.grimbergen.be