Tijdens een extra controle op de Poperingseweg, naar aanleiding van enkele recente zware ongevallen, werden zondag zeven rijbewijzen meteen ingetrokken.

De politie van het arrondissement Ieper richtte de controles specifiek op snelheid, alcohol en drugs in het verkeer. Er werden zeven processen-verbaal opgesteld voor strafbare alcoholintoxicatie in het verkeer. Van de geverbaliseerden zagen drie chauffeurs hun rijbewijs meteen door het parket ingetrokken. Drie andere bestuurders, die te veel alcohol in het bloed hadden, moesten meteen een boete betalen.

Van 12 bekeurde hardrijders dienden vier bestuurders van wagens hun rijbewijs meteen in te leveren. De geflitste bestuurders werden meteen door patrouilles onderschept en gewezen op de gevolgen van de recente ongevallen op de weg. Daarnaast dienden 16 bestuurders een onmiddellijke inning te betalen voor het niet dragen van de veiligheidsgordel, kregen er drie een pv voor het rijden zonder schouwing of inschrijving, twee voor het rijden zonder verzekering waarbij ook een bromfiets en een wagen in beslag werden genomen en een voor het niet respecteren van de voorwaarden voor het rijden met een voorlopig rijbewijs.

De arrondissementele politie van Ieper achtervolgde ook een man die vluchtte over de treinsporen, zijn wagen achterliet, maar toch kon worden ingerekend. Die bleek dronken te zijn. (YNG)