De 55-jarige Karlos Callens, nu burgemeester in Ardooie, mag straks naar de Kamer van volksvertegenwoordigers. Hij volgt Kortrijkzaan Jacques Laverge op. Laverge, die 62 is en een tijd lang wat sukkelde met zijn gezondheid, gaf eerder te kennen dat hij voor de komende verkiezingen geen kandidaat meer is en de plaats wou ruimen voor een jongere kandidaat.

De nakende wissel wordt op 22 oktober tijdens een persconferentie toegelicht. Hij zou pas plaatsvinden in de loop van november. Callens is behalve burgemeester ook provincieraadslid en is van beroep docent aan de Hantal in Kortrijk, een departement van de Katho.

Jacques Laverge, vele jaren de gezagsvolle fractieleider van de VLD (vroeger PVV) in de Kortrijkse gemeenteraad, zetelt al 17 jaar in het parlement, 10 jaar als senator en de voorbije zeven jaar als volksvertegenwoordiger. Tijdens de jongste parlementsverkiezingen stond Laverge op de tweede plaats, na lijsttrekker Louis Bril.

Hij vindt dat nu de tijd is gekomen om, zoals eerder was afgesproken, zijn mandaat door te geven aan zijn eerste opvolger Karlos Callens. Op welke dag dat gebeurt en wat de doelstellingen zijn van Callens als nieuwe volksvertegenwoordiger, wordt later bekendgemaakt. (BVC)