MECHELEN

Verkeersveiligheid komt op de eerste plaats tijdens de Week van de zachte weggebruiker . Ook de Mechelse politie is niet ongevoelig voor dit thema en zet gedurende de actieweek, van woensdag 8 tot zondag 19 mei extra krachten in.

Door extra verkeerstoezicht en verkeersregeling zal ook de Lokale Politie Mechelen een duit in het verkeersveilige zakje doen. Niet alleen zal er extra controle zijn aan het begin en het einde van de schooldagen. Tijdens de verplaatsingen van en naar de school zal de politie normerend optreden aan gevaarlijke kruispunten en oversteekplaatsen.

Er komt ook extra toezicht in het centrum, aan de oversteekplaatsen en de bushaltes zullen de agenten dubbel alert zijn. Wie dit keer denkt de autoluwe wandelstraten te gebruiken zal daarvoor een gegronde reden moeten hebben, wie de zone 30 aan zijn laars lapt, zal een grote portemonnee moeten hebben. Elke dag zullen er twee snelheidscontroles precies registreren wie de 30 op zijn kilometerteller niet kan vinden.

Om een verkeersveiligere wereld te creëren worden diverse pistes geopperd. Betere verkeershandhaving, een algemene snelheidsverlaging en minder gemotoriseerd verkeer zijn enkele mogelijkheden, maar ook meer fietsgebruik, veiliger wegen en veiliger voertuigen kunnen helpen. Door de verkeersregels die er nu zijn, perfect toe te passen worden al heel wat gevaarlijke situaties vermeden. En daar zal de politie deze actieweek extra op toe kijken.

In het centrum wordt daarom toezicht gehouden op hinderlijk parkeren op voet- en fietspaden en autobushaltes. Een motorrijder patrouilleert een hele dag om alle onveilige chauffeurs op de vingers te tikken. Aan de IJzerenleen, Steenweg en Grote Markt zal een hulpagent ook het oogje in het zeil houden. Een collega van hem neemt de buurt Bruul, Botermarkt en Veemarkt onder zijn hoede. (BLW)