De onderzoeksrechter had gisteren de handen vol met de ondervraging van Marc V., de dertiger die ervan beticht wordt maandagavond in de Antoon Sanderusstraat een medebewoner ernstig verwond te hebben.

V. ontkent dat hij de 38-jarige Alain J. aanpakte. Gisteren bleek dat het slachtoffer niet werd toegetakeld met een hamer, maar met een whiskyfles. De twee woonden beiden in huisnummer 26, waarin zich verscheidene huurstudio's bevinden. Zowel Marc V., als Alain J. woonden elk in een studio.

Maandagnamiddag waren de twee, samen met een derde man die niet in het gebouw woont, op de kamer van Marc V. geweest. Ze hadden er samen harddrugs gebruikt en alcohol gedronken. Daarbij kwam het uiteindelijk tot een ruzie.

Waarover die ruzie precies ging, is nog geen uitgemaakte zaak. De derde aanwezige, een 35-jarige Gentenaar, stelt dat hij net weg was toen de feiten zich voordeden.

Vast staat dat het slachtoffer diverse keren op het hoofd werd geslagen met de fles. Hij bloedde bijzonder hevig, maar verkeert niet in levensgevaar. De man bevindt zich nog steeds in het ziekenhuis.

Omdat de situatie uiteindelijk minder erg bleek dan gedacht, wordt de kwalificatie niet poging doodslag , maar wel slagen en verwondingen met werkonbekwaamheid tot gevolg . (KVDS)