Bij werken in de Langerbrugsestraat sloeg een arbeider van de gemeentedienst van Evergem met een kraan een lek in de aardgasleiding. Dat gebeurde ter hoogte van het huisnumer 230. De diensten van Electrabel werden om 9.30 uur verwittigd van het ontplofffingsgevaar. Pas anderhalf uur later kon de herstelling van de leiding worden aangevat. Ze duurde tot halfeen. Intussen werd het lek afgedekt met aarde.

,,Bij werken voor een huisaansluiting op de riolering raakten we een gasleiding. Die zat slechts veertig centimeter diep. Op onze plannen was nochtans een diepte van een meter aangegeven. We hoorden het gas sissen en gooiden meteen aarde op de leiding. Bovendien verwittigde ik onmiddellijk de politie en Electrabel. De Gentse brandweer en een werknemer van Electrabel waren vrij snel ter plaatse. Om het lek te dichten, moesten we echter anderhalf uur wachten op arbeiders van Electrabels exploitatiedienst'', klaagt Mario De Gryze, een ploegverantwoordelijke van Evergems dienst Gemeentewerken.


Evacuatie
Hij merkt op dat bij defecten aan de waterleiding in een mum van tijd de watertoevoer kan worden afgesloten. ,,Hoewel een gasontsnapping veel gevaarlijker is, duurt het afsluiten van de toevoer veel langer'', reageert De Gryze nog.

Franky Proost woont op tien meter van het lek. ,,Toen ik om 9.20 uur met de wagen mijn krant ging halen, was er nog niets aan de hand. Bij mijn terugkeer was de Langerbrugsestraat afgesloten. Ik moest mijn auto laten staan, maar mocht te voet naar mijn woning. Van een algemene evacuatie was geen sprake. Mits het respecteren van enkele voorzorgsmaatregelen, was dat niet nodig'', vernam Proost van de brandweerlieden.

De arbeiders van Electrabels exploitatiedienst vonden moeizaam de toevoerleiding. Vermits slechts drie klanten erop zijn aangesloten, werd ze tijdens de herstellingswerken afgesloten. Om 12.30 uur was het lek gedicht en kon het deel van de Langerbrugsestraat tussen de Burgrgavenlaan en de R4-west opnieuw voor het verkeer worden opengesteld.