Het staat zo goed als vast dat de brand die de chalet van de kaatsclub Les Amis Reunis volledig vernielde, werd aangestoken. Wellicht werd de kaatsclub het zoveelste slachtoffer van een pyromaan die de jongste dagen met zelfgemaakte brandbommen auto's en containers in de Zennevallei in brand stak.

Afgelopen weekeinde gebeurde dit nog in de wijk Windmoleke, donderdag gebeurde een soortgelijk incident met een geparkeerde wagen in Lot. Ondertussen raakte ook bekend dat rond hetzelfde uur woensdagmiddag wellicht dezelfde onbekende een brandbom gooide op de kleuterschool in de Kleutersbaan in Buizingen. Deze aanslag mislukte en bleef zonder erg. In De Buiteling hebben tijdens de schoolvakanties regelmatig activiteiten voor kinderen plaats.

De kaatscompetitie van de Buizingense kaatsbalverenigingen Amis Reunis en Start 2003 komt door de brand van afgelopen woensdag niet in het gedrang. Alhoewel beide clubs bijna heel hun hebben en houden kwijt zijn, beslisten ze om zondag de competitie gewoon verder af te werken.

Zondag treedt in het park van Buizingen Start 2003 aan tegen de ploeg uit het Maasdal zodat er zelfs sprake is van een regelrechte derby.


Enkel scorebord gerecupereerd
,,Het zal niet gemakkelijk worden want van de chalet waar we al ons materiaal in stockeerden blijft niets over. Gelukkig hebben we nog een half verkoold scorebord kunnen recupereren en uiteraard hebben we alle spelers nog'', aldus Thierry Dufour, secretaris van Amis Reunis Buizingen. Gisteren liet de stad Halle de verkoolde resten van de chalet weghalen en werden er stappen gezet om een nieuwe te zetten. Zolang willen de kaatsbalclubs zich behelpen met een oude vrachtwagen om materiaal in op te bergen.

,,De schade loopt op tot meer dan 4.000 euro, voor een sportclub een erge zaak'', aldus nog Thierry Dufour. De clubs beslisten ondertussen enkele acties op het getouw te zetten om extra geld in het laatje te krijgen om de schade te helpen dekken. Zo komt er in september een mosselfestijn en wellicht ook een benefietwedstrijd met de beste kaatsers van België en een veteranentornooi. (IDH)