Er vallen geen bommen op de Rondenbos, nooit! Met die woorden trekt de Iraakse minister van Informatie Saïd Al-Sahaf de aandacht op de verbouwingswerken voor restaurant Rondenbos in de Bodegemstraat. De affiches en postkaarten met zijn kop zijn de eerste stap in de originele reclamecampagne van beheerder Jean Van Droogenbroeck.

Restaurant Rondenbos veranderde begin dit jaar van eigenaar. ,,De hele maand februari hebben we nagedacht en in maart zijn de verbouwingswerken begonnen. Donderdag 12 juni gaan we al open'', zegt Van Droogenbroeck.

De veranderingen aan het restaurant gaan veel verder dan een likje verf. ,,We hebben zowat alles afgebroken, behalve de buitenmuren'', beschrijft Van Droogenbroeck. ,,De Rondenbos bestaat al erg lang, honderd jaar geleden was het een gewoon cafeetje en in de jaren tachtig werd het een restaurant. Sindsdien was er niets meer aan gedaan. In de horeca veranderen de reglementen voortdurend, dus aanpassingen waren echt nodig''.

De Rondenbos wordt behalve restaurant ook brasserie en zal elke dag vanaf 11 uur open zijn. De eerste verdieping wordt ook restaurant, er ligt al een groot terras en achteraan wordt de dag voor de opening een kinderspeeltuin geïnstalleerd. ,,De kinderen kunnen daar niet uit en op straat lopen en rondom zetten we wat tafeltjes voor de ouders''. Ook keuken en opslagruimten zijn volledig vernieuwd en er is een ingang voor mindervaliden.


Het blijft familierestaurant
,,Maar de Rondenbos blijft de Rondenbos. We horen soms reacties van: al die werken, het eten zal er wel duur zijn, maar dat is niet het geval, we willen een familierestaurant zijn. Michelinsterren interesseren me niet. Het restaurant was altijd erg gekend voor de mosselen. De mensen mogen gerust zijn: die blijven'', zegt Van Droogenbroeck.

Voor de heropening van donderdag, wil Van Droogenbroeck niets aan het toeval overlaten. Dilbeek zal het geweten hebben met leutige affiches en postkaarten in alle bussen. Nummer één draagt de kop van de Iraakse minister, nummer twee toont een enorme bouwwerf met het opschrift We wilden altijd al een nieuw fornuis . Van Droogenbroeck stuurde ook kaarten naar alle nieuwe gekozenen. Daarop staan Verhofstadt een wat wazige Verwilghen die denkt Als hij maar geen pizza's laat komen , iets wat de premier wel eens durft doen als de vergadering uitloopt.

,,We willen die postkaarten blijven sturen bij speciale gelegenheden zoals de opening van het mosselseizoen'', belooft Van Droogenbroeck. ,,Misschien worden het wel collectors items''.

De nieuwe Rondenbosbeheerder was vroeger bedrijfsleider in de informaticawereld. ,,Maar ik ben bij wijze van spreken op een jukebox geboren. Mijn moeder heeft veertig jaar in de horeca gewerkt en ik heb vaak meegeholpen. Dit is eigenlijk altijd al een droom van mij geweest'', besluit hij. (LVD)