Het Vlaamse Gewest voert momenteel grondige herstellingswerken uit aan de N14 van Zoersel (Oostmallebaan) tot Oostmalle (Lierselei). Na het schrapen en vermalen van het oude betonwegdek beginnen weldra de asfaltwerken. Voor mogelijke passanten en bewoners is het niet aangeraden over het (voorlopige) wegdek te rijden met hun auto. Ze zouden wel eens kunnen blijven plakken .

De gemeenten Zoersel en Malle waarschuwen de bewoners en (mogelijke) avonturiers die de N14 willen passeren tijdens de komende werkzaamheden. De omwonenden wordt geadviseerd hun wagen buiten de werkzaamheden te plaatsen. Ook de bewoners van Gestelbos in Zoersel zullen soms met de auto hun woning niet kunnen bereiken.

Als het weer het toelaat, giet de aannemer (fase 1) dinsdag en woensdag de eerste onderlaag van asfalt. Dit betekent dat de onderlaag geruime tijd nodig heeft om af te koelen. Daarna worden in een volgende fase netten geplaatst en met een kleverige emulsie ingespoten. Dit gebeurt op donderdag 12 en vrijdag 13 juni voor de rijstrook van de Oostmallebaan langs De Schaaf. De rijstrook van de Oostmallebaan langs het Gestelbos komt wat later aan de beurt.

Op de onderlaag worden netten geplaatst en eenmaal de emulsie aangebracht, is het aangeraden er niet over te rijden, al gebeuren de werken aan één kant van de weg. Het is aangeraden zelfs niet over de emulsie te lopen, want je krijgt het goedje niet meer van je schoenen. Laat staan wat op dat moment autobanden meemaken.

In een volgende fase zal de aannemer de opritten aanpassen aan het nieuwe wegdek en de bermen opkuisen. Tegelijk wordt het kruispunt van de Lierselei en de Herentalsebaan in Malle worden vernieuwd en aangepast. Eind juni krijgt het wegdek van deze gewestweg een toplaag op de twee rijstroken tegelijkertijd. Ook dan kunnen de automobilisten best een ommetje maken. (MSR)