De politie en brandweer konden donderdagavond in het Sint-Jozefslyceum nog tijdig een gaskraan dichten die daar omstreeks 20 uur was opengezet door drie jonge inbrekers. De inbrekers zijn spoorloos. Ze vluchtten via een raam op de eerste en tweede verdieping. Hun motieven zijn onbekend. De schooldirectie houdt de lippen op elkaar.

Het Sint-Jozefslyceum en het Sint-Bernardusinstituut is gevestigd tussen de Parmentierlaan, de Nestor de Tièrestraat, de Lippenslaan en de doodlopende Vanrysselberghestraat in hartje Knokke. Een drietal, twee jongens en een meisje, verschaften zichzelf donderdagavond omstreeks 20 uur toegang tot de school. Ze deden dit via de poort. Die was open omdat er binnen een vergadering bezig was. Het trio liet zich opsluiten. Zodra de vergadering was afgelopen, konden ze aan de slag.

In de refter van de school brachten de jongeren graffiti aan. Daarna draaiden ze de gaskraan open en namen de benen. Een jongen en een meisje kropen door het venster op de eerste verdieping. De tweede jongen deed hetzelfde vanop de tweede verdieping. Ze kropen via een buis aan de gevel naar beneden en vluchtten. Verscheidene mensen zagen de drie jonge personen. De politie werd gealarmeerd.

De agenten konden de gaskraan in de keuken dichten. Daardoor werd een ontploffing vermeden. Het parket startte een onderzoek. Het technische laboratorium van de gerechtelijke diensten kwam donderdagavond nog ter plaatse.

Schooldirecteur Jan De Groote wil geen commentaar geven op de feiten. ,,Alles is in orde'', zei hij vrijdagochtend. ,,De graffiti zijn al opgeruimd.''