De raadkamer van Dendermonde bevestigde de aanhouding van de Maurits Van Gele (39). De man schoot dinsdagavond zijn buurvrouw Jeanette Raemdonck dood op het koertje van haar woning aan de Veldstraat in Hamme.

Maurits Van Gele werd voor de raadkamer verdedigd door de advocaten Herman Bogaerts uit Sint-Niklaas en Dominique Govaert uit Belsele. ,,We vechten de handhaving door de raadkamer niet aan'', zegt Bogaerts. ,,Het onderzoek kan vlug worden afgerond, onze cliënt werkt goed mee. Hij legt spontane bekentenissen af. Veel zal afhangen van het rapport van het college van drie gerechtspsychiaters.

Ondertussen wordt duidelijk dat Maurits Van Gele met voorbedachtheid handelde. Dinsdagnamiddag maakte hij zijn voornemen bekend aan zijn vriendin en nam afscheid van haar. Hij wou eerst de zoon van zijn buurvrouw doden. Omdat hij met zijn wagen in de file belandde, besliste hij Jeanette Raemdonck om te brengen.

,,Ik wou met een propere lei verderleven. Door de pesterijen van mijn buurvrouw, die me steeds aan mijn verleden herinnerde, kon dat niet. Dus moest ze dood'', zei Van Gele. De man stak eind jaren tachtig zijn moeder neer in Zele. (PDC)