In twee weken zijn in de Sleepstraat en brede omgeving 346 processen-verbaal opgesteld. Chauffeurs gingen voor de geringste overtreding de bon op. Met deze nultolerantie hoopt men eindelijk paal en perk te stellen aan de vervelende verkeerproblematiek in die buurt die al jaren heel wat mensen een doorn in het oog is.

Het leeuwendeel van de pv's, 320, ging naar chauffeurs die op verkeerde plekken stilstonden of parkeerden. Het probleem van de bestuurders die doodgemoedereerd hun voertuig op de tramsporen in de Sleepstraat plaatsen om even een winkel binnen te wippen, is een oud zeer.

De identiteit van de overtreders in de Sleepstraat en zijstraten zorgde voor verrassingen. ,,Het blijkt dat het gros van de overtreders uit andere buurten komen, zoals de Tolhuislaan en Doornzelestraat. Slechts weinigen uit de Sleepstraat gaan zelf in de fout'', vertelt buurtinspecteur Louis Delanghe. ,,Vandaar ook dat de bewoners opgetogen waren met deze actie en zich allerminst geviseerd voelden. Ook zij waren blij dat de zondaars eindelijk op hun fouten werden gewezen.''

,,We hebben onder meer op een vrijdag om 20 uur schoonmaak gehouden. Op dat moment liggen de takelkosten een flink stuk hoger. Iedereen die niet-reglementair geparkeerd stond, werd getakeld. Er zaten nauwelijks vreemdelingen tussen. Het waren bijna allemaal Belgen met dikke Mercedessen'', aldus Delanghe. ,,Vooral aan de Huidevetterskaai wordt er sindsdien nauwelijks nog foutgeparkeerd''.

Buiten de 320 parkeer overtredingen werden ook pv's uitgeschreven voor snelheidsovertredingen, het niet-dragen van de gordel, rijden zonder rijbewijs en/of zonder verzekering, het niet-dragen van een valhelm, geïntoxiceerd rijden en inbreuken op de technische eisen van het voertuig. (KVDS)