In het centrum van Tessenderlo vond gistermiddag een gewapende overval plaats op een snackbar. De vluchtende overvaller reed recht in een wegversperring van de politie en ramde een combi. Een Esso-tankstation langs de Bilzersteenweg in Hoeselt kreeg tijdens de nacht van woensdag op donderdag drie gewapende overvallers op bezoek. De kerels slaagden er in om via de E313 met hun buit weg te komen.

In Tessenderlo sloeg een overvaller in volle centrum toe in snackbar Steendries. Een man met een bromfietshelm op bedreigde de uitbaatster met een pistool. Achteraf bleek dat een neppistool te zijn.

,,De onbekende hield de klep van zijn helm naar beneden, wat al verdacht overkwam. Ik zag ook dat hij een wapen onder zijn vest hield'', vertelt de uitbater. ,,Zonder iets te zeggen heb ik de tussendeur dichtgetrokken en ben ik twee messen gaan halen. Toen ik terug in de winkel kwam, liep de overvaller naar buiten waar net een patrouille van de politie Beringen-Ham-Tessenderlo passeerde. De overvaller vluchtte op een bromfiets, maar werd onmiddellijk achternagezeten door verschillende patrouilles.''

Op het kruispunt van de Diesterstraat met de Gerhagenstraat reed de verdachte recht in de armen van de politie die daar een wegversperring had opgezet. De bromfietser ramde daarbij een politiecombi en werd ingerekend. Het bleek te gaan om de 34-jarige G.J. uit Tessenderlo. Bijkomend onderzoek wees uit dat de bromfiets niet was verzekerd.


Via achterdeur
Even voor middernacht reed een rode Opel Ascona, oud model, met gierende banden het terrein van het Esso-station aan de Bilzersteenweg op. ,,Twee daders, gewapend met een pistool, kwamen binnengelopen terwijl een kompaan in de auto bleef zitten'', vertelt de uitbater die het tankstation minder dan een jaar geleden overnam.

Eén van hen kwam via een deur aan de achterkant rechtstreeks naar de toonbank. De gemaskerde mannen bedreigden de kassierster en dwongen haar de kassa te openen. ,,Ze ontvreemdden een groot aantal telefoonkaarten en een kleine som geld. De bediende kon niets doen, maar is door de hele zaak zo zwaar aangeslagen dat ze vandaag niet kan werken.'' De daders, die via de vlakbijgelegen oprit van de E313 in de richting van Luik zijn weggereden, zijn voorlopig spoorloos. Volgens getuigen droeg de auto een Frans kenteken. Lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst spoort de overvallers op.