De speciale interventie-eenheid heeft gisterenmorgen nipt een gezinsdrama kunnen verijdelen op de Tiensesteenweg. Erwin J. bedreigde zijn vriendin met een hamer na een uit de hand gelopen ruzie en dreigde ermee om de woning in brand te steken. De gijzeling liep goed af. Mieke V. werd in shock afgevoerd naar het ziekenhuis. Erwin J. werd aangehouden door de onderzoeksrechter.

Een gijzeling in een rijwoning op de Tiensesteenweg zette gisterenmorgen omstreeks 10 uur de buurt op stelten. Erwin J. verloor de controle over zichzelf na een hoogoplopende ruzie en bedreigde zijn vriendin met een hamer in de woonkamer van de buurvrouw. Zowel Mieke V. als de buurvrouw kregen enkele rake klappen van de man. Om orde op zaken te stellen, sleurde Erwin J. zijn vriendin mee naar de echtelijke woning. De buurvrouw vreesde voor het ergste en verwittigde meteen de politie.

De lokale politie van Lubbeek repte zich naar de plaats van het onheil, maar kreeg de situatie niet meteen onder controle. Erwin J. vernielde de huisraad, deelde nog meer klappen uit en dreigde ermee om de woning in brand te steken. Omdat de situatie escaleerde naar een gijzeling met een mogelijke fatale afloop, zette de politie alle middelen in. Het speciaal interventie-eskadron kwam ter plaatse en bestormde de woning. Erwin J. werd snel overmeesterd en werd gearresteerd. Vriendin Mieke V. bleef ongedeerd, maar moest in shock worden afgevoerd. Onderzoeksrechter Mathys plaatste de 42-jarige Erwin J. onder aanhoudingsmandaat.

Gestolen wagen

De gijzeling begon met een ruzie over een wagen. Woensdagnamiddag ging Erwin J. samen met zijn vriendin en haar 13-jarige dochter naar een instelling in Zelzate. Ze kregen daarbij het gezelschap van een begeleider van gezinscentrum De Triangel in Leuven. In Wetteren stopten ze even om rookgerei te kopen voor Erwin J. Plots ontstond er een discussie tussen de uitbater van de winkel, de begeleider en Erwin J. Vervolgens bedreigde de 42-jarige man uit Bierbeek de begeleider en ging hij aan de haal met de wagen. De winkeluitbater verwittigde de politie die een proces-verbaal opstelde.

Donderdagvoormiddag nam Mieke V. bij een buurvrouw echter contact op met gezinscentrum Triangel om het gestolen voertuig terug te bezorgen. Erwin J. kon daar allerminst om lachen, getuige daarvan de gewelddadige gebeurtenissen die volgden.