Omdat het gezin Dockx uit Zemst door een woningbrand moest uitwijken naar Boortmeerbeek, gaat het OCMW zorgen voor meer noodopvang. Het wil een woning huren om die in noodgevallen ter beschikking te kunnen stellen.

Initiatiefnemer is OCMW-raadslid Alex Heyvaert, die ook werkzaam is bij de sociale huisvestingsmaatschappij Providentia. ,,Na de brand een paar weken geleden vroeg de gemeente mij of ik kon zorgden voor de opvang van het getroffen gezin met drie kinderen. Na veel zoeken konden we ze onderbrengen in Boortmeerbeek.''

Maar dat volstaat niet. ,,We moeten ervoor zorgen dat we slachtoffers in de eigen gemeente onderdak kunnen bieden. Al was het maar omdat de kinderen er naar school kunnen blijven gaan'', meent Heyvaert.


Kopen of bouwen
Hij verkreeg dat de OCMW-raad een woning huurt van een sociale huisvestingsmaatschappij. De kosten worden gedragen door het OCMW zo lang er niemand gebruik moet van maken.

,,Er was een tweede mogelijkheid. We konden op zoek naar een woning om die te kopen of er één bouwen. Maar dat valt veel duurder uit. We willen niet in de plaats treden van het sociaal verhuurkantoor waar we bij aansloten.''


Verblijf maximaal drie maanden
De noodopvang is gericht op een verblijf van maximaal drie maanden.