In het park op de hoek van de Doolegtstraat en de Marnestraat in Evere is een 59-jarige man 's nachts zwaar toegetakeld door een dievenbende. De hoofdverdachte is opgepakt.

De politie werd woensdagochtend omstreeks 2 uur opgeroepen voor een gewelddiefstal in het park. Toen de agenten ter plaatse kwamen, liepen enkele jongeren weg. Ze lieten een bromfiets in het park achter.

Toen de agenten het park doorzochten, vonden ze in het struikgewas een man. Hij was zwaar toegetakeld: zijn gezicht was gezwollen en zijn mond was vol bloed. Het slachtoffer kon aan de agenten niet vertellen wat er was gebeurd. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Schaarbeek. Hij moest er wegens breuken worden geopereerd.

Volgens een eerste getuigenis werd de man aangevallen omdat hij in de Picardiëstraat in Evere was opgetreden toen vier Noord-Afrikaanse jongeren een geparkeerde wagen trachtten te stelen. In de buurt werd zijn - lege- portefeuille gevonden.

Een dag eerder al hadden inspecteurs van de zone Brussel-Noord op dezelfde plaats twee jongeren opgemerkt die gebruik maakten van de bromfiets die in het park werd achter gelaten. Het ging om een 17-jarige die bij de politie bekend staat voor liefst 24 feiten van agressie en diefstal en een 19-jarige. Ze werden door de politie in hun woonst opgepakt. Tijdens een confrontatie in het commissariaat werd één van hen formeel herkend als een van de daders. Hij werd vrijgelaten.

Zijn kompaan aarzelde niet. Enkele uren nadat hij de 59-jarige man had overvallen, kreeg de politie een oproep om een diefstal met valse sleutels vast te stellen in de woning van het slachtoffer. Op basis van die nieuwe feiten werd de hoofdverdachte opnieuw opgepakt. Hij ontkende, maar werd ter beschikking gesteld van het jeugdparket. De jeugdrechter besliste om de jonge kerel in een instelling te plaatsen. Hij vertoonde schrammen en kneuzingen waarover hij geen uitleg wou geven. (JHW)