De politiezone Klein-Brabant wil nog dit jaar starten met de bouw van een nieuw commissariaat aan de Puursesteenweg in Bornem. De lokale politiediensten kochten een gebouw van een bouwbedrijf, maar kort na de aankoop brandde een deel van de loodsen af.

Het commissariaat van de lokale politie Klein-Brabant komt aan de Puursesteenweg 389. Bij de aanschaf van het gebouw, kostprijs ruim 1 miljoen euro, was het eigenlijk iets te groot, zodat een gedeeltelijke verhuring mogelijk was. Maar een brand kwam roet in het eten gooien. Toch werd in januari 2003 al een gedeelte van de overgebleven gebouwen in gebruik genomen achteraan het terrein. Een radiokamer en een centraal onthaal voor de bezoekers kon na overleg met de betrokken verzekeringsmaatschappijen.

Na het bouwverlof hoopt men een bouwvergunning te bekomen om de lokalen aan de straatzijde aan te pakken. Eerst wordt het afbraakwerk om nadien weer te kunnen opbouwen. Een groot landschapsbureau moet al het politiepersoneel van een kantoor voorzien. Centraal komen cellen, archieven, douches en kleedkamers. De garages bevinden zich rechts. Een ruime en polyvalente vergaderzaal van 200 m 2 geeft allerhande mogelijkheden voor opleidingen en vergaderingen, maar kan ook als crisiscentrum ingericht worden. Vooraan wordt het gebouw in nieuwe muren gestopt. Aan de gehavende rechterzijde worden metalen platen opgebouwd.

(MSS)