De negen postmannen van het postkantoor gevestigd aan de Schuttershofstraat, overwegen acties. ,,De postbodes van Merksplas zijn ontevreden over de werkomstandigheden'', zegt vakbondsman Jef Michielsen. ,,Het gebouw waarin ze zitten is niet meer op zijn taak berekend.

Het postkantoor van Merksplas is ingericht in een verbouwd woonhuis. ,,Het lokaaltje waarin de postbodes pakjes en brieven sorteren voor hun ronde heeft geen ramen en is ongeveer 24 vierkante meter groot. In dat lokaal moet men met negen man werken. De laatste dagen liep de temperatuur er op tot meer dan 30 graden. We stellen ons ook vragen bij de brandveiligheid van het postkantoor''.

Volgens Jef Michielsen leeft het ongenoegen al langer maar werd doorgewerkt omdat zou worden uitgekeken naar een nieuwe, beter geschikte locatie. ,,Nu De Post in de kantoorruimte gaat investeren in een bijkomende veiligheidswand en aan de sorteerruimte blijkbaar niets gaan gebeuren, trekken de postmannen aan de alarmbel'', zegt de vakbondsman.

Een spontane staking werd gisteren op het nippertje vermeden. ,,Onderhandelingen met de directie van De Post leverden alvast op dat in de kleine sorteerruimte een mobiele airco-installatie zal geplaatst worden''. Of dit voldoende is om het ongenoegen bij de postbodes weg te nemen moet vanochtend blijken. (MPH)