Later dit jaar wordt de brug over de Boudewijnsnelweg aan de Bulestraat afgebroken en vernieuwd. Dat heeft de Administratie Wegen en Verkeer laten weten aan het gemeentebestuur. De brug aan de Bulestraat is één van de laatste oude bruggen over de E313.

Het gros van de bruggen werd vernieuwd aansluitend op de heraanleg van de snelweg zelf. De brug in Olen kreeg respijt en werd een paar jaar geleden nog opgespannen. ,,De slechte staat blijft een feit en daarom moet de brug verdwijnen'', weet schepen Ludo Verheyen (SP.A).


Anderhalve dag
De afbraak van de brug is vermoedelijk tijdens een weekeinde op anderhalve dag gepiept. De snelweg moet daarvoor immers worden afgesloten. De bouw van een nieuwe brug gaat maanden in beslag nemen en dat is slechts nieuws voor het verkeer tussen Olen-centrum en de twee andere parochies.

,,Iedereen zal moeten omrijden langs Prima-lux'', zegt Verheyen. ,,Olenaars weten dat het langs de Sint-Sebastiaansstraat en de sluizen ook kan maar die weg is niet echt geschikt om veel verkeer te ontvangen''. Het gemeentebestuur en de bruggenbouwers zitten later deze maand bij elkaar voor een eerste overlegvergadering. (MPH)