Vzw De Boot heeft met de Sint-Antoine een tweede boot langs het kanaal Ieper-Ijzer liggen. De boot past in de verdere uitbouw van de ecohaven als toeristische site. Naast de trekkershut biedt vzw De Boot nu de Sint-Antoine aan als overnachtingsplaats. Er is woon- en slaapgelegenheid voor acht personen.

,,De Isera is de ontvangstruimte en de vertrekplaats voor de vele tochten door de opwindende Westhoek. De Sint-Antoine zorgt voor een volledige vrijheid van de toeristen. Ze kunnen er zelf hun potje klaarmaken. Met de aankoop van deze boot willen we het verblijfstoerisme en de vlakbij-vakantie aanzwengelen. Deze boot kan voor een weekend of een midweek gehuurd worden. Onze gasten kunnen op hun eigen ritme, ongedwongen en aan betaalbare prijzen de Westhoek verkennen. Onze zonneboten en ook de zonnefietsen staan ter beschikking. Het opladen gebeurt gratis aan ons netwerk van groene stopcontacten'', vertelt Bart Castelein.

,,De Sint-Antoine is een boot uit 1929 en transporteerde steenkool op het Albertkanaal. Hij is vijftien jaar lang bewoond door Bart Vanlancker, de sasmeester van Boezinge. Na het hotel, de camping, de trekkershut, de hoeve en de vakantiewoning is er nu ook een boot als toeristische overnachtingsplaats in West-Vlaanderen. Onze werking draait rond vier woorden: varen, fietsen, wandelen en huifkarren. Vorig jaar haalde de vzw De Boot met zijn unieke eco-tochten in de Westhoek net geen 10.000 bezoekers. Dit jaar willen we deze kaap overschrijden'', aldus nog Bart Castelein. (KRV)

  • Meer info bij vzw De Boot, tel. 0475-21.43.20.