In Middelkerke is de heraanleg van de Oostendelaan van start gegaan. Momenteel wordt de weg geëffend voor een bypass tussen de Kalkaertweg en de Oostendelaan in de richting van Oostende. Op 1 september beginnen de grote werken: het openbreken van het kruispunt voor het Shoppingcenter en de aanleg van een rotonde, waarvoor zelfs een huizenrij dient afgebroken.

De werken aan de Oostendebaan zullen een klein jaar duren. Er komt een rotonde op het kruispunt van de Kalkaertweg en de Oostendelaan, met een bypass voor het verkeer dat uit die Kalkaertweg in de richting van Oostende wil afslaan. Voor de aanleg van de rotonde moet de huizenrij aan de overkant sneuvelen.

Een tweede rotonde wordt aangelegd ter hoogte van camping Pondorosa. Daar tegenover wordt een nieuwe ontsluitingsweg aangelegd voor de ambachtelijke bedrijvenzone achterin het Shopping Center. Wie van Oostende naar Middelkerke rijdt zal niet langer kriskras naar een warenhuis kunnen afslaan, maar moet tot aan de tweede rotonde doorrijden en terugdraaien. De middenberm wordt immers een bomenrij, omwald door boordstenen.


Verkeershinder
Aan de noordkant van de Oostendelaan wordt een fietspad van 1,75 meter aangelegd, van de 3 meter brede rijstrook afgescheiden door een verharde veiligheidsstrook van een meter. Naar het zuiden toe is er vervolgens de 2,6 meter brede middenberm, opnieuw een rijstrook van 3 meter met daarnaast een fietspad en een voetpad van 2,5 meter breed.

De werken worden door het Vlaams Gewest op 2,8 miljoen geraamd, exclusief de aanleg van nieuwe rioleringen waarvoor Middelkerke opdraait. Ze zullen een jaar voor de nodige verkeershinder zorgen. Vooral wie uit Middelkerke naar Oostende toe rijdt zal moeten omrijden, via de Spermaliestraat, de Fleriskotstraat en de Kalkaertweg.

Na de werken wordt de Duinenweg volledig verkeersvrij. De campinggasten zullen hun plaatsje voortaan moeten bereiken via de Oostendelaan.