Luc Vantomme en Marie-Rose Vanmeenen (van de Sportboetiek) ruilen Bellegem binnenkort voor het Franse Pradons. Ze willen het iets rustiger aan doen in la douce France na jaren hard werken en kochten er l'Oasis, la maison du maire . Een lang gekoesterde droom van Luc komt uit. Nu nog eerst even het appartement voor de twee kinderen in orde zetten, zodat de ouders met een gerust gemoed kunnen vertrekken.

Na 31 jaar telecommunicatie bij Belgacom kreeg Luc Vantomme vorig jaar de kans om er vervroegd uit te stappen. ,,Ik heb geen moment getwijfeld. Ik deed al die jaren kantoorwerk en was sterk betrokken in het sociaal weefsel van de gemeente via het kermiscomité en het minivoetbal. Ik was wat verzadigd en het was mijn droom om ooit naar Frankrijk uit te wijken. Ik surfte dan ook ettelijke uren op internet om uiteindelijk in Pradons nabij Ruoms te belanden. We kochten er het burgemeestershuis en willen er voorlopig twee kamers ter beschikking stellen, maar dan op een bescheiden rustige manier.''

De sportieve Marie-Rose Vanmeenen runde achttien jaar de Sportboetiek in Bellegem en was constant tussen de mensen, maar veel vrije tijd was er niet. ,,We krijgen de meest bizarre en komische reacties van de mensen. Mijn vrouw zal de klanten ongetwijfeld missen, maar ook zij wil de knop omdraaien. Na jarenlang labeur vol positieve en negatieve stress willen we ons leven een andere richting geven. We zijn op zoek naar een leven te midden van natuur, een leven vol kwaliteit in een rustig tempo. Ik kan me de tijd niet meer herinneren dat ik een boek las terwijl ik ze vroeger verslond. Ik kan nu evenveel genieten van een eenzame wandeling'', legt Luc uit.


Klein dorp
Het koppel koos voor de Ardèche in plaats van de Provence vanwege de openheid en gastvrijheid van de eenvoudige Ardèchois. ,,We zullen er in een klein dorp van driehonderd zielen wonen maar de stad Ruoms, goed bekend bij Vlaamse toeristen, is vlakbij. Daar zijn alle mogelijke faciliteiten. De eerste maanden willen we alles wat op ons laten afkomen. We zien wel. Niets moet, alles kan.''

,,Onze zoon Dieter en dochter Sylvie zijn zelfstandig, oud en wijs genoeg om hun plan te trekken en we wonen niet aan de andere kant van de wereld. In Pradons en omgeving zijn er mogelijkheden zat, gaande van VTT-tochtjes over wilde afdalingen per kajak tot diverse bergsporten. Of gewoon genieten van een zwempartijtje of jeu de boules. In Pradons is er zelfs een bekend restaurant, dat momenteel uitgebaat wordt door een excentrieke Nederlander bijgenaamd Crazy Hans. Je kan er zelfs een Belgisch biertje degusteren'', besluit Luc Vantomme.

  • Meer info op www.oasispradons.4t.com.