Het studentenhuis van de Kulak in Kortrijk stond gistermorgen op zijn kop nadat een ,,verdachte'' brief was gevonden in de garage. De politie nam de dreiging ernstig en kwam ter plaatse. Na onderzoek bleek dat het pakje reclame maakte voor tampons. Om een of andere reden was het daar beland. De Kulak haalde opgelucht adem.

Het was chef-kok Gregory Beel die het verdachte document vond. Hij was om acht uur aan het werk gegaan, in de garage onder de keuken van het studentenhuis gepasseerd, maar had niets gezien. Toen hij omstreeks 10 uur opnieuw de keldergarage onder het stuhu indook, merkte hij in het midden de verdachte zending.

Het ging om een soort envelop van 25 bij 15 cm, Amerikaans model. Daarop stond in vier talen (Engels, Frans, Duits en Italiaans) te lezen 100 percent sweet, but don't put it into your coffee .

De kok raakte de brief even aan maar legde die daarna weer neer. Hij waarschuwde nadien meteen de interne veiligheid.

De Kulak heeft een aantal concrete veiligheidsprocedures bij dergelijke omstandigheden. Violette Braecke, directeur algemeen beheer: ,,Nadat de interne veiligheid op de hoogte gebracht was, waarschuwden we de politie. Intussen werd het pakje bewaakt. We nemen de zaak ernstig en de politie nam na de ontdekking verdere maatregelen. Deze ruimte is normaal gezien niet toegankelijk voor niet-bevoegden, maar iemand die de weg weet, zou er wel binnengeraken.''

Het pakje werd opgehaald door de civiele bescherming, die het liet onderzoeken. Uiteindelijk bleek het om onschuldige reclame te gaan.