Vandaag verschijnt Maurits Van Gele (39) uit de Veldstraat in Hamme, voor de Dendermondse raadkamer. Hij wordt ervan beschuldigd zijn buurvrouw Jeanette Raemdonck (68) vermoord te hebben en werd woensdagnamiddag aangehouden door onderzoeksrechter Paul De Bruecker. Op last van de onderzoeksrechter houdt het parket de lippen op elkaar.

Maurits Van Gele werd in 1989 veroordeeld door het Hof van Assisen, omdat zijn moeder in Zele had doodgestoken. Hij ging na zijn vrijlating aan de Veldstraat in Hamme wonen.

Volgens Van Gele zat de zoon van de Jeanette Raemdonck, een federaal agent, in zijn verleden te graven en bracht de man zijn moeder op de hoogte van zijn gerechtelijk verleden. De vrouw zou deze informatie razendsnel in de buurt hebben verspreid zodat Maurits Van Gele zich naar eigen zeggen belaagd voelde. Pijnlijke opmerkingen aan zijn adres waren, nog volgens Van Gele, dagdagelijkse kost.

Maandag besloot de man dat er een einde moest komen aan ,,het geroddel'' en hij besloot de agent van de federale politie of zijn moeder te vermoorden. Van Gele ging naar de bank, ,,want in de gevangenis kan je wat extra geld goed gebruiken''. Vervolgens bracht hij zijn vriendin op de hoogte. De vrouw probeerde het voornemen uit zijn hoofd te praten. Ze ging zelfs naar bed met hem in de hoop dat hij zijn moordplannen zou opbergen.

Dinsdagavond hakte Van Gele de knoop door. Hij legde zijn jachtwapen in zijn wagen en reed naar de woning van de zoon van zijn buurvrouw. Onderweg kwam hij in een file vast te zitten, waarop hij rechtsomkeer maakte en besliste Jeanette Raemdonck te doden. Hij schoot haar met één schot, van dichtbij op het hoofd afgevuurd, dood en ging zich aangeven aan de gevangenis in Dendermonde. (PDC)