Op het wijkspeelplein naast Nieuwvliet gaat op woensdag 7 mei om 14 uur de onlangs opgerichte buurt- en nabijheidsdienst Nieuwenhove officieel van start. Het is een tewerkstellingsproject op initiatief van het gemeentebestuur, het OCMW, de Werkwinkel en de buurt.

Er komt financiële ondersteuning van de Koning Boudewijnstichting. Het project, dat gecentraliseerd wordt in het ontmoetings- en dienstencentrum Nieuwvliet en op het naastliggende speelplein, loopt een jaar.

Het is de bedoeling dat de buurtdienst elke woensdagnamiddag van 14 tot 17 uur voor speelpleinpermanentie (geen speelpleinwerking) zorgt. Nieuwvliet wordt voorts de ontmoetingsplaats waar men de krant kan lezen, een praatje kan slaan met de buren en waar men in de ,,internetcorner'' computerervaring kan opdoen. Elke maandagvoormiddag maakt een team jacht op zwerfvuil in de buurt en in het Nieuwenhovebos.

Op woensdag 7 mei om 14 uur geeft burgemeester Vanparys het startsein van de eerste activiteit ,,Nieuwenhove in actie''. Op het programma staan een ballonwedstrijd, springkasteel, bollo smito, petanque, initiatie basketbal, een voetbaltornooi, een sorteerspel en workshops schmink en breakdance.

Voorts is er gelegenheid om met paard en kar de wijk te verkennen, te smullen van een heerlijke pannenkoek of te genieten van een natje en een droogje. Een feest voor en door de buurt. (DAR)

  • Projectleider Benjamin Schatteman, Lieven Gevaertplein 4, Oostkamp-Nieuwenhove, 050-84.26.65. E-mail: benjamin.nieuwvliet@skynet.be