Skaten is nog altijd in. Dat bleek duidelijk op Izzy Day. Studente Steffy Lioen zette samen met een projectgroep een hele dag rond skaten op het getouw. En in juli opent Izegem een skatepark achter het JOC.

Steffy Lioen (23) studeert aan het VSVW in Kortrijk en doet vier dagen per week stage in het Izegemse JOC De Schuur. ,,Vanuit mijn stage heb ik een skateproject opgestart in Izegem. Er was in de stad ergens een ruimte waar skatende jongeren samenkwamen, maar er waren klachten van buurtbewoners. Bovendien beschikten de jongeren er niet over voldoende toestellen'', vertelt de studente.

,,Uiteindelijk staken we de koppen bij elkaar en besloot ik een skatebeleid op te starten in Izegem. Met de jongeren bracht ik een bezoek aan een skatepark in Nederland en hielden we diverse vergaderingen. Ik besloot ook een dag rond skaten te organiseren in het JOC, Izzy Day . Hiervoor kreeg ik een projectgroep van de Kortrijkse hogeschool Ipsoc toegewezen. Ook de jongeren waarmee ik naar Nederland trok, werkten actief aan deze dag mee.''


Skaten voor meisjes
In de voormiddag van Izzy Day vond een aperitiefconcert voor skaters, ouders en buurtbewoners plaats. De aanwezigen kregen er ook een videoverslag over het bezoek aan Nederland te zien. In de namiddag stonden vijf workshops op het programma: graffiti, skaten voor meisjes, BMX, rap en breakdance. 's Avonds traden Void Point, Ostend Power en Pacific Beach Patrol op. De dag werd besloten met een fuif en een message wall van het JIP en JAC Izegem.

Er is nog meer goed nieuws voor de skatende jongeren. Wellicht in juli opent Izegem een skatepark achter het JOC. ,,De toestellen zijn aangekocht, maar de ondergrond moet nog gegoten worden en een en ander in orde gebracht'', besluit Steffy. ,,De jongeren zullen er zeker voldoende ruimte en toestellen hebben.'' (VDM)