Voor Niels Albert, de kersverse wereldkampioen veldrijden bij de junioren, zijn het drukke dagen. Gisteren werd de Balenaar achttien. Nog voor de lessen begonnen kreeg hij een passende hulde van zijn klasgenoten, zijn leraars en directie in het Damiaaninstituut. Daarna moest hij zich reppen om op tijd op het koninklijk paleis te zijn.

Voor wereldkampioen Niels Albert, die momenteel in de klas 6N Mechanica van het Aarschotse Damiaaninstituut zit, volgt de ene huldiging op de andere. Hij mag natuurlijk van geluk spreken dat zowel de directrice Maria Eeckhout, als de leerkrachten Jan Van Kinkhoven en Diane Andries tolerant zijn en een kampioen gunnen waar hij recht op heeft.

,,Niels is voor ons een stille klasgenoot die ,,geen dikke nek'' opzet ondanks zijn successen. We hebben respect en bewondering voor zijn wereldprestaties maar noch wij noch hij lopen ermee te koop'', klinkt het bij zijn klasgenoten.

,,We hebben aan Niels een groot kampioen die zich 200% inzet voor zijn sport maar toch nog een plichtsbewust student is en veel inspanningen moet leveren om zijn ,,gewettigde'' afwezigheden en toetsen in te halen'', horen we van directrice Maria Eeckhout.

Tobias Broos- Godts die de schoolbank deelt met Niels, blikt terug op de koude, kille uitstap en de twee keer elf uren bus om de klasgenoot in het Franse Pont-Château aan te moedigen. Hij herinnert Niels aan de weddenschappen die nog voor het behalen van de wereldtitel werden vastgelegd.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in