Het lek in de hoofdaanvoer van de waterleiding in de Deinzestraat in Nazareth, dat woensdagnamiddag door werken per ongeluk werd geslagen, heeft de ondergrond van de weg over een ruime oppervlakte weggespoeld (zie de krant van gisteren). Een aannemer vulde gisteren de put op, maar het verkeer mag pas vanaf maandag opnieuw door de hele Deinzestraat.

Bij onderboringswerken voor Belgacom heeft een zogenaamde ,,mol'' de hoofdaanvoer van de TMVW-leiding in de Deinzestraat geraakt. Uit het grote gat borrelde woensdagnamiddag een enorme plas water op. 's Avonds werd de Deinzestraat gedeeltelijk voor het verkeer afgesloten omdat de mensen van TMVW voor een verzakking of instorting vreesden: het vrijgekomen water had de ondergrond immers flink weggespoeld. Daarom werd een omleiding aangeduid via de bochtige verkaveling van de Camille Fremaultstraat. Die omleiding blijft nog van kracht tot maandagochtend.


Uren zonder water
Gistermorgen dan begon een aannemer met de grote middelen aan het herstel van de weg. Eerst werd een ruim stuk asfalt weggenomen waarna het gat met gestabiliseerd zand en met magere beton werd opgevuld en aangetrild. Die materie moet nu een paar dagen de kans krijgen om hard te worden.

Maandag gaat de Deinzestraat weer helemaal open al blijft het opletten: ter hoogte van de herstelling --dichtbij BKO Ter Meeren -- blijft er een niveauverschil. Het aanbrengen van de asfalttoplaag gebeurt pas later.

Voor heel wat inwoners van Nazareth en Eke had het ongeluk tot gevolg dat ze woensdag vele uren zonder water zaten. 's Avonds was de TMVW-ploeg erin geslaagd om de breuk te herstellen, maar het duurde nog uren tot er bij iedereen proper water uit de kraan liep.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in