De Grimbergse KSJ'ers waren gelukkige jongeren dit weekend. Voor het eerst kwamen ze bij elkaar in hun splinternieuwe lokalen in de gemeenteschool van Grimbergen Centrum.

Stephan, Gunter, Jan, Friso en Kim waren de aanwezige Jimmers zondagnamiddag. Ze zijn 13 en 14 jaar oud en vijf van de negentig KSJ-leden van Grimbergen. Onder leiding van Karen en Ellen zaten ze middenin de voorbereiding van het Swingpaleis , dat ze in loop van de namiddag gingen spelen.

Oorspronkelijk zou de KSJ een aantal lokalen in het vernieuwde oude rusthuis Ter Biest ter beschikking krijgen. Uiteindelijk is dat de gemeenteschool naast het gemeentehuis geworden, maar daarom zijn ze niet minder tevreden. Ze verhuisden uit lokalen in de Abdijstraat en het rusthuis Heilig Hart en zitten eindelijk allemaal bij elkaar.


Veel speelruimte
De Jimmers en hun leidsters zijn stuk voor stuk blij met hun nieuwe stek. ,,Hier is tenminste verwarming, deftige ramen en meer speelruimte. We zitten midden in het centrum van Grimbergen en het Prinsenbos ligt aan de overkant van de straat.''

Drie lokalen is eigenlijk net te weinig voor de vier leeftijdsgroepen. Een van de ruimtes zal daarom met een scheidingswand in tweeën gedeeld worden. Het enige probleem is het stockeren van het materiaal. ,,Ons klein materiaal staat in een van de lokalen hier, maar we raken nergens onze sjorpalen en een aantal grote houten panelen kwijt. Voorlopig staan die nog in de Abdijstraat. We hopen dat daarvoor zo snel mogelijk een oplossing uit de bus komt.''