Een aanslepende ruzie tussen een klant en een handelaar is vrijdagavond in Oostduinkerke geëindigd in een steekpartij. Phillipe M. (49) uit Koksijde stapte rond 17 uur de winkel van horecabenodigdheden van Pierre Brigou op het Fabiolaplein in Oostduinkerke binnen. Hij had een mes bij en eiste geld terug dat hij naar eigen zeggen tegoed had van Pierre Brigou.

De discussie die daarop onstond, eindigde toen Philippe M. met zijn mes naar Pierre Brigou uithaalde. Die probeerde de steken af te weren en het mes af te nemen, maar hij liep snijwonden aan de handen op. Een bediende overhandigde daarop 40.000 frank aan de dader. Ver liep hij niet, want kort daarna kon hij bij de lurven worden gevat.

De discussie tussen Pierre Brigou en Philippe M. sleept al sinds half oktober aan. Philippe M. beweert dat hij voor een behoorlijk bedrag bij Pierre Brigou kocht, zonder dat hij daarvoor evenveel goederen in de plaats kreeg. De kwestie mondde al uit in een rechtszaak voor de burgerlijke rechtbank van Veurne, maar daarop wilde Philippe M. duidelijk niet wachten. Hij werd zaterdag aangehouden op verdenking van afpersing en slagen en verwondingen met werkonbekwaamheid tot gevolg. (KC)