Na jaren hard werken en koppig volharden sleepte het Brugse rockkwintet Lemon een felbegeerd contract met platengigant EMI in de wacht. Vorige week werd een eerste EP opgenomen in de prestigieuze ICP Studio's in Brussel met Steven Van Havere als producer, de man aan wie Lemon veel te danken heeft.

Vorig jaar won Lemon de Red Rock Rally, dit jaar behaalden ze zilver op Westtalent 2001 en onlangs tekenden ze een platencontract met EMI, dat grootse plannen koestert met deze Bruggelingen.


Dank
,,We hebben dit aan twee mensen te danken: Steven Van Havere (de Brugse drummer van Arid, nvdr) , die na Westtalent op ons toegestapt is met de vraag of hij een demo met ons mocht opnemen, en Pascal Vande Velde, manager van Novastar werkzaam bij concertorganisator en boekingskantoor Make It Happen'', steekt Hans Vermeersch van wal.

,,In de lente is Steven met ons de DK-studio in Destelbergen ingedoken. Samen met ons heeft hij enkele nummers uitgewerkt en die hebben we onder meer aan Pascal laten horen. Pascal was bijzonder enthousiast en heeft aan namedropping gedaan in het milieu . Op die manier kwamen we te weten dat er bij EMI nog ruimte was voor het tekenen van een meer alternatieve rockgroep. We hebben onze demo-cd in een kistje met citroenen naar hen opgestuurd en tot onze eigen verbazing was Erwin Goeghebeur, de baas van EMI Belgium, laaiend enthousiast.

Begin september kwam een delegatie van EMI Belgium naar Studio Max in Koolkerke voor een luistersessie, waarbij Lemon twaalf nummers live vertolkte. Met goed gevolg, want EMI hapte toe. Onlangs mocht Lemon een week in de ICP Studio's in Brussel bivakkeren voor de opname van een eerste EP. ,,Met Steven als producer hebben we vier nummers opgenomen -- Summer Ghosts wordt de single -- en één remix gemaakt. Deze EP wordt begin januari uitgebracht en zal vergezeld gaan van een videoclip en wellicht ook een clubtoernee. In de lente van 2002 komt een tweede cd-single uit. Volgende zomer willen we onze eerste full-cd opnemen, die in de herfst van 2002 zou moeten verschijnen'', onthult Vermeersch.


Detail
Pittig detail: Lemon wordt net als Zornik ondergebracht op het Parlophone-label van EMI, waar ook... Radiohead en Coldplay op zitten. ,,Bij EMI zag men in ons al de nieuwe Coldplay. Stel je voor! We kunnen het zelf nog niet geloven, maar blijven niettemin met de voeten op de grond.''