In 2002 of ten laatste in het voorjaar van 2003 verhuist de Gaverse bibliotheek naar de vroegere Unic-gebouwen aan de Scheldestraat-Kasteeldreef. Dat is één van de redenen waarom Gavere dit jaar met de Boekegemtrofee ging lopen.

,,Ik moet zeggen dat we altijd veel steun gehad hebben van het gemeentebestuur'', stelt Laure Devreese. ,,In onze nieuwe locatie zullen we drie keer zoveel plaats hebben als waar we nu zitten. We willen er voor jongeren een soort cybercafé inrichten en er komt ook een leestuin op een afgesloten terras. De lezers die denken dat het vroegere grootwarenhuis nogal donker is, moeten geen schrik hebben, twee wanden zullen volledig in glas opgetrokken worden. Het zal er dus zeker even gezellig zijn als in de huidige bib.''

In de oude bibliotheek komt er na de verhuis een zaal voor senioren. Andere redenen waarom Gavere dit jaar de Boekemtrofee kreeg toegewezen zijn de doorgedreven automatisering, de gevarieerde AVM-afdeling en de zeer uitgewerkte afdeling gemeenschapsinformatie.

(DIH)