,,We distantiëren ons van de daders van de inbraak en diefstal'', verduidelijkt Kristof Sadones van de organiserende vereniging Neetz . ,,Ik voel me niet schuldig voor wat buiten de organisatie gebeurd is. Wij hadden 25.000 frank ( 619,73) betaald aan een professioneel security-team.''

,,Na een kleine try-out afgelopen zaterdag is het hoog tijd voor het grotere stevige werk.'' Zo kondigde de persnota van jeugdhuis Alfa de techno-rave party La vie de testeur aan. ,,Dat het gemeentebestuur erover nadenkt om de functie van de zaal te wijzigen naar een kinderopvang is voor de organisatoren een extra motivatie om deze fuif te organiseren'', vervolgde de aankondiging.

De medewerking van Neetz-productions uit Gent en meer dan twintig dj's uit heel Vlaanderen lokte 500 jongeren naar Brakel. Het jeugdcentrum werd omgebouwd in een futuristische underground shelter . Hiermee wilden de organisatoren duidelijk stellen dat er nood is aan een degelijke fuifzaal in Brakel.

Schepen van middenstand Ghislain Nachtegael wijst erop dat jeugdfuiven in de bestaande Brakelse zalen kunnen georganiseerd worden en pleit voor de bouw van een intergemeentelijke fuifzaal in de Vlaamse Ardennen, ver weg van woonkernen. (EDP)