Een familieruzie aan de Visitatiestraat 14 in Sint-Amandsberg is zaterdagnacht uitgedraaid op een drama. In nog onduidelijke omstandigheden werd Nancy Maes neergeschoten met een long rifle.

Wat er zich precies heeft afgespeeld in de nacht van zaterdag op zondag in het sociaal woningcomplex aan de Visitatiestraat, vlak naast het Campo-Santokerkhof, wordt nog volop uitgezocht.


Neergeschoten
Maar omstreeks drie uur 's nachts werd de buurt opgeschrikt door het toestromen van politie en gerecht. De 30-jarige Nancy Maes werd met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis. Zij was vanop kleine afstand neergeschoten met een geweer.

Het nieuws sijpelde gisteren maar langzaam door in de buurt. Sommigen kennen het gezin al langer. ,,Nancy woonde hier toch al een jaar of vier, misschien vijf'', zegt buurtbewoner Joris Casteels. ,,Ze had twee kinderen van haar eerste man. Die kwam hier nog geregeld over de vloer. Maar intussen was ze wel met een nieuwe man, die zelf ook één kind had. Ik heb de kinderen hier zaterdagmiddag nog zien rondlopen.''

De toestand van de gewonde vrouw was gisteren nog altijd zorgwekkend. (TOD)