Het bestuur van de Boerenmarkt heeft An Swartenbroekx, beter bekend als Bieke uit FC De Kampioenen, uitgenodigd om de 20ste verjaardag van de markt luister bij te zetten. Geassisteerd door de Tieltse Sleutelfee Nancy Ottevaere zal zij op 15 september de markt officieel openen. Daarna bezoekt ze alle kramers en om 16.30 uur trekt zij de winnende nummers van de tombola.

Er is een en ander te beleven op de feestmarkt. Zo kan men deelnemen aan een wedstrijd geiten melken met als inzet een boerenhesp. Voor de kinderen staat er een ballenbad klaar. Een schminkster bezorgt hen een frivole look en een leuke clown deelt aan de kleinsten mooie ballonfiguren uit. Allemaal gratis!

De bezoekers kunnen de hele namiddag ook al gratis smullen van een flink uit de kluiten gewassen varken aan 't spit. Op het openluchtterras met muzikale omlijsting is het genieten van een passend natje. Op de markt krijgen de klanten bij elke aankoop een tombolalot. In de prijzenpot steken ondermeer een gastronomisch diner voor twee personen in El Parador, een broodrooster en talrijke waardebonnen.

Om 18.30 uur is het verzamelen geblazen bij voorzitter Etienne Cool aan de Sint-Amandstraat 16. Voor warme beenhesp met frietjes en één consumptie betalen de lekkerbekken 350 frank. Kaarten zijn te krijgen bij alle marktkramers. (ART)