Lydy Van Hoeymissen uit Wemmel zoekt getuigen die gezien hebben wie haar zoon met de wagen op de E40 in Zaventem de pas afsneed. De wagen van haar zoon is volledig vernield, de automobilist pleegde vluchtmisdrijf.

,,Woensdagavond 21 mei om 21.15 uur reed mijn zoon Nico op het eerste rijvak van de E40 richting Zaventem met zijn Volkswagen Golf,'' vertelt Lydy. ,,Een donkerkleurige Opel Corsa, die van het tweede rijvak kwam, sneed hem de pas af, reed voor hem in en remde bruusk.''

,,Mijn zoon kon de wagen nog ontwijken, maar kwam met zijn rechterwiel in de goot terecht. De wagen kreeg een klapband, slipte, ging drie keer rond zijn as en raakte de vangrail. Hij kwam op zijn zij terecht en is zwaar beschadigd. De Opel Corsa reed gewoon door.''

Lydy Van Hoeymissen hoopt dat er getuigen zijn die de nummerplaat konden noteren. ,,Ik begrijp niet dat iemand zoiets doet zonder schuldgevoelens. Beseft die persoon wel wat hij een ander heeft aangedaan?'' vraagt Lydy zich af.

Zonder de identiteit van de wegpiraat kan de zoon van Lydy zelf opdraaien voor de kosten van het ongeval. Nico werkt als bediende en moet voorlopig met de bus naar het werk. ,,Voor mijn volgende wagen neem ik zeker een omnium-verzekering,'' zucht Nico. (JHW)

  • De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de omstandigheden van dit ongeval. Wie op die avond getuige was van het ongeval, wordt verzocht om contact op te nemen met Lydy Van Hoeymissen op tel. 0497-28.24.99.