De Gooikse gemeenteraad stelde Pieter Breynaert deze week aan als directeur van de gemeentelijke basisschool. De 37-jarige Oetingenaar neemt vanaf volgend schooljaar de fakkel over van afscheidnemend directeur Jean-Pierre De Muylder.

  • Wat is je huidige job?
  • Pieter Breynaert: ,,Ik sta al in het onderwijs. Momenteel neem ik de bijzondere pedagogische taken voor mijn rekening. Dat is de ondersteuning van leraren en directie van de school. Dat is een zeer verscheiden opdracht en brengt me in contact met meerdere aspecten die ik in mijn nieuwe functie krijg voorgeschoteld. Maar ook buiten het onderwijs heb ik al enkele jaren ervaring met opvoeding, vorming en begeleiding, met kinderen en volwassenen''.

  • Waarom wil je een onderwijsinstelling leiden?
  • ,,Wel, door al mijn werkervaringen groeide het besef dat een directeur van een school voor elke partner iets te betekenen heeft, zowel voor de kinderen, het onderwijzerskorps, de ouders en de gemeente. Ik wil mijn steentje bijdragen om iedereen een goede school aan te bieden''.

  • Ken je de Gooikse gemeenteschool?
  • ,,Ik woon sedert tien jaar in Oetingen. Mijn echtgenote komt uit deze gemeente en mijn hart ligt hier. Maar de school ken ik niet echt, net als de school in Strijland. Mijn kinderen gaan naar de Oetingse kleuterklassen. Volgend jaar gaat mijn zoontje naar het eerste leerjaar. Maar ik begin deze week met de inloopperiode. Er is een vergadering over de te vormen scholengemeenschappen. Ik zal de leraars al begroeten en de huidige directeur Jean-Pierre De Muylder laat me de komende dagen kennis maken met mijn nieuwe job''.