Jean-Marie Pfaff lokte gisterenmiddag een massa volk naar bakkerij Van Dessel in de Stationsstraat. Belgiës beroemdste keeper kwam er een nieuw granenbrood promoten. Op zijn kraagje staat tegenwoordig Fitty .

,,Ik maak alleen reclame voor producten waar ik achter sta'', zegt Jean-Marie. ,,Ik vind het zo belangrijk dat de jeugd goed eet. Al ze 's morgens een boterhammeke eten hebben ze met dit brood direct magnesium, vitamine E en calcium binnen. Als kinderen bij de dokter gaan met groeiproblemen is het dat wat hij voorschrijft. Kijk naar mijn dochters: die zijn allemaal zo groot en ze hebben nooit problemen gehad. Maar zij aten zo een brood al toen ik bij Bayern speelde. In Duitsland bestaat het al lang'', legt hij als een volleerde reclamejongen uit.

,,Jean-Marie bezoekt zo'n veertig tot vijftig bakkerijen om het brood te promoten'', legt bakker Wim Van Dessel uit. ,,Hij heeft een contract van vijf jaar met de firma die het meel produceert. De bakkers die het Fitty brood verkopen, bakken het brood dus zelf''.

Om het bezoek van de voetbalster aan te kondigen had Van Dessel vierduizend broodzakken gebust in de omgeving van zijn winkel. ,,De eerste honderd klanten die met hun broodzak komen, krijgen een broodje gratis. Ik heb ook nog tweehonderd Jean-Mariekes gebakken. Dat is hetzelfde brood, maar kleiner en in de vorm van een voetbalmanneke, met bovenaan witte sezamzaadjes om de blonde krullekes weer te geven''.

Van Dessel had de gelegenheid luister bijgezet door springkastelen te te plaatsen voor de kinderen en een terrasje waar ouders en grootouders konden genieten van taart, koffie of een kriek. ,,Dat is al een mooi opwarmertje voor de Bouwkermis dit weekend!'' (LVD)