De fans van Idool-finalist Wim Soutaer uit Huizingen kunnen in de handen wrijven. Wim's fanclub houdt zaterdag 21 juni een fandag op het Artic-plein voor zijn stamcafé Rick's Café in de Dworpsestraat in Lot. Natuurlijk ontbreekt idool Wim niet op het appel.

,,Wim's fanclub is heel spontaan gegroeid'', vertelt woordvoerster Wendy Michiels. ,,We kennen Wim al jaren. Als vriend en als voetballer in Rode. Toen hij nog in het rockgroepje Bodhi speelde waren we al fan. Naarmate zijn prestaties in Idool 2003 meer lof oogstten, groeide ook de idee van een echte fanclub. Wim eindigde uiteindelijk derde, een prachtprestatie. Voor ons is hij ons Idool. We hebben al bijna 150 leden en er komen er nog elke dag bij. Op onze website wordt het forum en de chatbox druk geconsulteerd''.


Jong en oud
Wie zijn de fans van Wim Soutaer precies? Veronique Wijnants: ,,Er is moeilijk een lijn in te trekken. Uiteraard veel mensen uit de streek maar we hebben ook leden in De Panne of Limburg. En het zijn heus niet allemaal jonge meisjes die vallen voor zijn Wim's uiterlijk. Zowel jong als oud houden van zijn muziek''.

Voor alle fans zet de fanclub op zaterdag 21 juni een grote feesttent neer op het pleintje voor Rick's Café in de Dworpsestraat in Lot. Vanaf 14 uur kan men er aanschuiven aan de barbecue en is er kinderanimatie en karaoke voorzien om ook de fans aan het zingen te krijgen. Er zijn optredens gepland van dansgroep K-Creation (16 uur), de Tatanka-dansers in country-stijl (18 uur), de coverband Switch Corona (19.30 uur) en de groep Stampede (21.30 uur) met Wim's schoonbroer. Wim Soutaer zelf treedt op om 22 uur.

Wendy Michiels: ,,Het is de bedoeling om elk jaar een fandag voor Wim te organiseren. Misschien kunnen we wel evolueren naar een klein festivalletje in Lot''.

  • Lid worden van Wim's fanclub kan voor 10 euro via de website www.wimsoutaer.org, via Rick's Café of via het nummer 0475-45.22.50. Fans krijgen korting op activiteiten en enkele keren per jaar een fanblaadje in de bus.