Geen klassieke website met praktische gegevens en schooluitstappen bij basisschool De Stadsmus in Oudergem. Op de 'bonte boekenplaneet' kunnen de kinderen op een speelse manier kennis maken met boeken.

,,Op onze website kunnen de leerlingen boekbesprekingen nalezen en suggesties vinden als ze op zoek zijn naar een nieuw boek'', aldus directrice Katinka Boeykens. ,,De website werd samen met de Gentse universiteit ontworpen in het kader van de leesbevordering. Het is onze bedoeling om ook andere Nederlandstalige scholen, zowel in Brussel als daarbuiten te betrekken bij onze website. Ook de ouders en de grootouders van onze leerlingen werken actief mee om de website up-to-date te houden.''

De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar bouwen intussen de boekenwebsite verder uit. Zij passen ook de fiches aan op de site die de appreciatie weergeven van de leerlingen die een boek al eerder lazen.

,,Wij willen uitgroeien tot een site van en voor kinderen die zij kunnen raadplegen bij het kiezen van een boek.''

Op de site zijn ook links te vinden naar andere boekensites en de leerlingen kunnen er de top 3 van liefst gelezen boeken raadplegen. Wie de smaak van het lezen wil te pakken krijgen, kan een kijkje nemen op www.boekenplaneet.be. (EVE)

  • www.boekenplaneet.be