SCHELLE

De inbraak in de nacht van dinsdag op woensdag in de computerzaak Comtechnology, aan de Boomsesteenweg in Schelle, is de vijftiende in twee jaar tijd. Het afgelopen jaar kwamen daar negen keer dieven op bezoek. Eén keer slaagden de uitbaters er in de dief te vatten. Wat er van geworden is weten ze niet. Wat ze wel weten is dat ze recordhouder zijn wat betreft aantal inbraken en ze geen verzekering meer kunnen afsluiten omdat ze in een ,,risicozone'' gevestigd zijn.

Voor de jongste inbraak meldden de dieven zich in de vroege ochtend tussen 5 en 6 uur. Dat is uit te maken aan de hand van het in werking treden van het alarmsysteem. Hoewel de deuren voorzien zijn van extra sloten probeerden de dieven ze toch open te krijgen met een koevoet. Dat lukte niet. Daarop hebben ze een ketting aan het handvat bevestigd en zo door middel van een zware wagen de deur open getrokken. Ze zijn er met computerapparatuur vandoor voor een bedrag van om en bij de 8.000 euro.

,,Je wordt echt moedeloos. Je hoort alsmaar spreken van het onveiligheidsgevoel. Dit heeft met gevoel niets meer te maken, dit is echt onveiligheid. En dan heeft de overheid de mond vol over het bekampen van de criminaliteit. Weet je dat die criminelen ons uitlachen'', zegt uitbater Peter Pieraert.

Hij vraagt zich af of hij de zaken zelf moet oplossen en kijkt er niet raar van op dat sommige winkeluitbaters het recht in eigen hand nemen.


Uitgesloten door verzekeringsmaatschappij
Wat de man hoog zit is het feit dat hij telkens zware verliezen lijdt. Comtechnology werd door de verzekeringsmaatschappij uitgesloten. De winkel blijkt in risicozone te liggen. ,,Er is ook niet alleen het verlies door de diefstallen op zich. Sedert geruime tijd hebben we ook geen technische dienst meer aan het werk kunnen houden. Dat doet de zaak geen deugd'', weet Peter Pieraert.

Bij Comtechnology weet men dat men het steeds andere daders zijn. De werkwijze is telkens verschillend.