Even voor 23 uur dinsdagavond stapte een kerel in politiekleren de Quick-hamburgertent aan de Ring, in Lier binnen. Onder bedreiging van een wapen verplichtte hij de zaakvoerder de kluis te openen. In een onbekende wagen stoof de overvaller er met 1.600 euro aan buit vandoor. Gelukkig liet de kerel de nog aanwezige mensen ongemoeid en werd er niemand gewond.

Enkele late klanten zaten dinsdagavond in de hamburgertent Quick, aan de Ring, in Lier, nabij de Carrefour, hun maaltje te verorberen. Een man in politiekleren stapte de zaak binnen, richtte zich tot de zaakvoerder en trok een wapen. De zaakvoerder werd gedwongen de kluis te openen. Met een buit van 1.600 euro kon de overvaller aan de haal gaan. Hij stapte buiten in een onbekende wagen en reed er in een ook al onbekende richting vandoor.

Opvallend is dat er de jongste tijd in de regio meer overvallen zijn gepleegd door een nepagent. Het is pas drie weken geleden dat de Aldi in Lier ook het bezoek kreeg van een geuniformeerde overvaller, die eveneens gebruik maakte van een wapen. Vorige week zaterdag overviel een nepagent de Quick, in Borsbeek. Daar sloot de dader het personeel eerst op in de koelruimte alvorens hij er vandoor ging met zijn buit.

Deze feiten zetten er de politie toe aan op zoek te gaan naar een mogelijk verband tussen de drie zaken. Ook gaat de politie na of er een link kan gelegd worden met de overval die een tijdje geleden werd gepleegd op de Spar, in Lier.

Opmerkelijk is ook dat de dinsdagavond overvallen hamburgertent ook al einde april werd overvallen. Toen waren de daders twee in het zwart geklede mannen die beslag konden leggen op 5.000 euro. Die twee bedreigden het personeel, lieten de kluis openen en verplichtten een aantal aanwezigen ook hun geld af te geven. Die avond, 20 april, was tien minuten eerder ook al de Quick aan de Frans Beirenslaan, in Borsbeek, overvallen. Ook toen werd meteen een verband gelegd, maar daar waren de daders drie mannen, die zowel het personeel als de aanwezige klanten dwongen op de grond te gaan liggen, alvorens er met hun buit vandoor te gaan. (RBZ)