De Vlaamse overheid stelde Gino Vanspauwen aan als nieuwe algemeen directeur voor de internationale luchthaven Oostende-Brugge. Vanspauwen neemt de taak op zich om de luchthaven verder uit te bouwen en hoopt met een professioneel communicatieplan de luchthaven verder uit te bouwen.

Gino Vanspauwen is de nieuwe algemene directeur van de luchthaven van Oostende. De eenveertigjarige manager werd geboren in Roeselare en woont in Denderleeuw. Hij bouwde de afgelopen tien jaar zijn managementcarrière uit in de toeristische reissector.

,,Voor de luchthaven van Oostende waren ze op zoek naar iemand die zowel personeels-, marketing- als changemanagement aankon'', vertelt de kersverse directeur. ,,Voor de uitbouw van de luchthaven mikken we op twee lijnen. Allereerst is er het vrachtvervoer, dat al altijd heel belangrijk was. Daarnaast spelen we ook de toeristische kaart uit. De komst van Ryanair heeft voor een serieuze impuls gezorgd in het toerisme. Ook touroperators zoals Jetair blijven hier hun vluchten houden.''


Meerwaarde voor streek
Vanspauwen wil het management van de luchthaven op een positieve manier aanpakken. Met een professioneel communicatiebeleid wil hij duidelijke doelstellingen naar voren schuiven, waarin de economische meerwaarde van de luchthaven voor de hele streek duidelijk moet worden.

,,Het succes van de luchthaven kan ondermeer afgelezen worden aan het aantal gecreëerde jobs'', verduidelijkt Vanspauwen. ,,Hierbij denken we dan aan onrechtstreekse jobs door de komst van meer toeristen. Op de site zelf kunnen alleen jobs bijkomen als er nieuwe trafiek naar Oostende komt. De meerwaarde van de luchthaven zal ook blijken als er zich op de vele industrieterreinen in de omgeving nieuwe bedrijven vestigen, die als argument voor hun vestiging het transport via de lucht aanvoeren. Het aantrekken van die bedrijven is niet mijn taak, maar we werken samen met partners op alle niveaus om de bedrijven toch warm te maken om naar hier te komen.''