Burgemeester Victor Gerniers wordt zeker vervolgd voor de politierechtbank na het ongeval dat hij in mei had (zie krant gisteren). Hij ontkent in alle toonaarden dat hij toen de agenten beledigd heeft.

Smaad wordt vervolgd voor de correctionele rechtbank, maar het staat niet vast of het zover komt. Het parket blijft erbij dat de burgemeester uitzonderlijk te keer ging tegen de agenten.

Coalitiepartner RED wou gisteren nog geen overhaaste beslissingen nemen.

Oppositiepartij Gemeentebelangen-CD&V had gisteravond nog een fractievergadering. Jan Steverlynck: ,,Het weigeren van een bloedtest staat juridisch gelijk aan overmatig alcoholgehalte. Bovendien mag worden aangenomen dat wie als chauffeur een bloedtest weigert dit doet omdat hij te veel dronk. De norm van het politiek fatsoen is overschreden en GMB-CD&V wacht nu de houding af van Eendracht (de lijst van burgemeester Gerniers, red.) en van coalitiepartijen RED en Aktivi.''

Alleen voor deze krant was burgemeester Gerniers bereid zijn versie van de feiten te geven. ,,Op 17 mei reed ik in de Kerkstraat richting Statiestraat. De bestuurder voor mij reed traag en versnelde pas toen ik voorbij wou. Ik zag dat een zware BMW mij voorbij wou rijden en draaide ook rechts op. In de hoop een ongeval te vermijden en op de parking van de apotheek te raken. Er was een kleine aanrijding en de agenten wilden dat ik een ademtest aflegde. Dat is niet verplicht als er geen gewonden zijn en dus weigerde ik. Ik ging mee naar het politiekantoor in Waregem, waar ik ook een bloedtest weigerde. Het verslag van de dokter is trouwens zeer positief voor mij.'' (WDA)