De gemeente Sint-Gillis-Waas is samen met Sint-Martens-Latem en Stekene finalist van de wedstrijd Een thuis voor een beeld . Op 27 juni beslist de luisteraar van Radio 2 wie het beeld binnenhaalt.

De Provincie Oost-Vlaanderen organiseert in samenwerking met Radio 2 jaarlijks de wedstrijd Een thuis voor een beeld . Speciaal voor deze wedstrijd ontwerpt een kunstenaar een beeld. Alle Oost-Vlaamse steden en gemeenten krijgen de kans om dit beeld in de wacht te slepen. Daarvoor moeten ze een site aanduiden waar het beeld het best tot zijn recht komt en zijn definitieve thuishaven kan krijgen.

Dit jaar kan het beeld Global Success Sharing van kunstenaar Sven 't Sjolle gewonnen worden. Het kunstwerk, dat een met lastdieren ploegende figuur voorstelt, heeft een waarde van 37.185 euro.


Landelijk karakter
,,Ons bestuur schreef zich in voor de wedstrijd en koos als meest geschikte plaats het kruispunt van de Dijkstraat met de Kijkverdrietstraat'', zegt schepen van Cultuur Karel Verelst (CD&V). ,,De voorgestelde site is een mooi voorbeeld van het zeer landelijke en agrarische karakter van Sint-Gillis-Waas. Onlangs bezocht de jury zestien sites in Oost-Vlaanderen. Sint-Gillis-Waas werd samen met Sint-Martens-Latem en Stekene weerhouden als finalist.''

In de week van 23 juni nemen de drie finalisten het tegen elkaar op in het programma Middagpost van Radio 2. Dat wordt uitgezonden van 12 tot 13 uur. Op maandag 23 juni bijt Sint-Gillis-Waas de spits af. Elk van de drie finalisten krijgt de gelegenheid om tijdens de live-uitzending zijn geselecteerde site te presenteren en te verdedigen. Op vrijdag 27 juni wordt dan de uiteindelijke finale rechtstreeks uitgezonden waarbij de drie finalisten en hun supporters aanwezig mogen zijn. Na de finale kan iedereen een sms-je sturen met zijn/haar voorkeur voor één van de drie finalisten.