De aangebouwde keuken in de woning aan de Georges Martensstraat 48, op een boogscheut van het Deinse station en heel dicht bij het kruispunt met de N43 Gent-Deinze, is gisteren even voor 13 uur volledig weggeblazen na vermoedelijk een gasknal. De brandweer trof de bewoonster, een jonge vrouw, zwaargewond aan. Het parket stuurde een deskundige ter plaatse. Vermoedelijke oorzaak: een gasknal vanuit een boiler.

,,Het moet rond 12.40 uur geweest zijn toen ik een doffe knal hoorde'', zei de uitbaatster van de krantenwinkel Hermanhus aan de overkant. ,,Meteen denk je dan aan een ongeval maar dat was het duidelijk niet: uit het verbrijzelde raam aan de voorkant vlogen stof en papier naar buiten. Toen heb ik niet geaarzeld en meteen de brandweer gebeld.''

Die kwam snel ter plaatse en trof in de verwoeste keuken, een bijgebouw achteraan de rijwoning die uitziet op een klein tuintje, een gewonde jonge vrouw aan: de 21-jarige Carima Bouali. Ze bleek zwaarverbrand. De brandweermannen koelden haar eerst af met behulp van een mistpistool. Intussen kwam de ziekenwagen aan die haar naar het UZ Gent overbracht. Het slachtoffer verkeerde in kritieke toestand.


Steekvlam uit gastoestel
De materiële schade aan het huis is aanzienlijk: het dak van de aanbouwkeuken is helemaal naar beneden gekomen, de deur is losgerukt, er sneuvelden verscheidene ruiten en binnenin was er een grote ravage. Volgens de brandweer, die geen vuur aantrof, moet de ontploffing het gevolg zijn van een steekvlam uit een gastoestel. De reden ook waarom de vrouw zo ernstig werd gewond.

De schade aan de belendende panden bleek, op een paar gebroken ruiten en wat kleinere vernielingen, nog mee te vallen.