De alternatieve jongerendienst Use-it gaat low budget -toeristen op hun wenken bedienen. Use-it lanceert een bed&breakfast -databank op hun site, waar jonge reizigers direct te weten komen welke B&B's in Gent nog vrije kamers hebben.

Er is een nijpend tekort aan goedkope jongerenlogies in Gent. De 60 bed&breakfasts die Gent rijk is, bieden voor een deel een uitweg, maar die kunnen ook wel eens aan de dure kant uitvallen.

Het initiatief van Use-it creëert geen kamers bij, maar maakt het voor de jongeren wel makkelijker om er een te vinden. Veerle Devos van Use-it: ,,Op onze website vind je een selectie van goedkope bed&breakfasts, telkens met een korte beschrijving. Maar als iemand een kamer zoekt, blijken deze steeds volgeboekt. Om een hele rist telefoontjes naar allerhande B&B's te vermijden, hebben we deze databank op poten gezet.''

Praktisch gezien loopt het als volgt: op de site van Use-it geven potentiële bezoekers aan wanneer en met hoeveel personen ze van plan zijn naar Gent af te zakken en hoeveel ze aan een overnachting willen uitgeven. De interactieve databank toont dan welke B&B's, die aan de gegeven criteria voldoen, nog kamers ter beschikking hebben.

Yves De Baets van de Gilde der Gentse Gastenkamers, de overkoepelende organisatie van de B&B's, steunt het initiatief: ,,De B&B's worden niet meer overstelpt door telefoontjes en ook voor de klanten is het een extra service. Ik ondersteun wat Use-it doet, hoewel wij met onze B&B's, met een gemiddelde prijs van 50 euro per kamer, toch eerder een ouder publiek aantrekken.'' (SJG)

  • Info: www.use-it.be